Un antreprenor social al trebui să aibă următoarele abilități și competențe:

1. Leadership

2. Optimism

3. Determinare

4. Reziliență în fața adversităților, obstacolelor, provocărilor și eșecurilor

5. Creativitate și inovație

6. Empatie

7. Inteligență emoțională și socială

Leadership. Aceste persoane preiau inițiativa și acționează pentru a rezolva problemele (fără a se plânge, doar, de funcționează).

Optimism. Acești antreprenori sunt încrezători că pot realiza o viziune îndrăzneață, chiar și atunci când alții se îndoiesc de acest lucru. Au un sentiment puternic al propriei eficacități și sunt convinși că au controlul necesare pentru a-și schimba circumstanțele.

Determinare. Aceasta este o combinație între perseverență, pasiune și muncă susținută. Antreprenorii sociali au o dorință asiduă de a-și atinge obiectivele și un angajament total față de sarcina asumată.

Creativitate și inovație. Antreprenorii sociali văd noi posibilități și gândesc în moduri neconvenționale, identificând conexiuni și tipare dificil de imaginat pentru alte persoane.

Empatie. Acești oameni sunt capabili să se pună în locul celor din jur și sunt receptivi la perspective diferite. Empatia este una dintre cele mai valoroase calități pentru înțelegerea nevoilor grupurilor deservite.

Inteligență emoțională și socială. Antreprenorii sociali sunt capabili să se conecteze cu ceilalți și să construiască relații solide.

Pentru a asigura succesul unei întreprinderi sociale, este ideal să existe o echipă care să dețină toate abilitățile necesare. De aceea este foarte important ca antreprenorii să își construiască o echipă puternică. Crearea unor echipe puternice facilitează combinarea punctelor forte existente și punerea în comun a riscurilor. Trei componente de adecvare sunt importante pentru orice membru al echipei unei întreprinderi sociale și esențiale pentru pozițiile de mare responsabilitate:

1. Aderarea la misiunea socială;

2. Adaptarea culturală;

3. Colaborarea cu fondatorul

Proiectul „Antreprenoriat social in mediul urban Regiunea Sud-Est”, cod SMIS 308377, are ca scop dezvoltarea antreprenoriatului social în regiunea Sud-Est prin sprijinirea creării de noi întreprinderi sociale.

Mai multe detalii privind proiectul si modalitatea de inscriere sau implicare in activitatile derulate pot fi obtinute accesand site-ul https://antreprenoriat-social.ro, sau ne puteti contacta la adresa de e-mail publicsolar@yahoo.com.

Tags:
About Author: iustin